Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij



Jesteś tutaj:Strona główna / Pacjent / Dobry posiłek w szpitalu / Tydzień 02.06 - 08.06.2025

Tydzień 02.06 - 08.06.2025

Obiad 06.06.2025r.

DIETA ŁATWOSTRAWNA:

  • Zupa solferino 300ml (SEL, MLE, GLU)
  • Pulpet z morszczuka gotowany 90g (GLU, JAJ)
  • Sos ziołowy z kurkumą 50ml (SEL, MLE, GLU)
  • Ziemniaki 200g
  • Seler ze szpinakiem gotowany 120g (MLE)
  • Woda mineralna 500ml
obiad

Śniadanie 06.06.2025r

DIETA PODSTAWOWA:

  • Ryż na mleku 300ml (MLE)
  • Chleb graham 40g (GLU)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 57g (GLU)
  • Masło 15g (MLE)
  • Jajo gotowane 1 szt. (JAJ)
  • Papryka świeża 60g
  • Dżem owocowy niskosłodzony 25g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
sniadanie

Obiad 05.06.2025r.

DIETA PODSTAWOWA:

  • Zupa koperkowa 300ml (SEL, MLE, GLU)
  • Pieczeń wieprzowo – drobiowa duszona 90g (JAJ, GLU)
  • Sos ziołowy 50ml (SEL, GLU, MLE)
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka z selera 120g (SEL, MLE)
obiad

Śniadanie 05.06.2025r.

DIETA ŁATWOSTRAWNA:

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (MLE, GLU)
  • Chleb pszenny 72g (GLU)
  • Masło 15g (MLE)
  • Wędlina drobiowa – krakowska 40g
  • Roszponka 5g
  • Mus owocowo – warzywny Tymbark 100g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
sniadanie

Obiad 04.06.2025r.

DIETA PODSTAWOWA:

  • Zupa selerowa 300ml (SEL, MLE, GLU)
  • Filet z morszczuka pieczony 90g (RYB)
  • Ryż gotowany 200g
  • Sos śmietanowy 50ml (SEL, GLU, MLE)
  • Surówka z kiszonej kapusty 120g
  • Woda mineralna 500ml
 obiad

Śniadanie 04.06.2025r.

DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH:

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (MLE, GLU)
  • Chleb graham 40g (GLU)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 57g (GLU)
  • Masło 10g (MLE)
  • Wędlina drobiowa – szynka konserwowa 40g
  • Papryka 60g
  • Banan 180g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
sniadanie

Obiad 03.06.2025r.

DIETA PODSTAWOWA:

  • Zupa krupnik 300ml (SEL, MLE, GLU)
  • Pulpet wieprzowo – drobiowy pieczony 90g (GLU, JAJ)
  • Sos pomidorowy 50ml (SEL, GLU)
  • Ziemniaki 200g
  • Sałatka z buraka 120g
obiad

Śniadanie 03.06.2025r.

DIETA ŁATWOSTRAWNA:

  • Kasza manna na mleku 300ml (MLE, GLU)
  • Chleb pszenny 72g (GLU)
  • Masło 15g (MLE)
  • Twaróg 80g (MLE)
  • Roszponka 5g
  • Pomidor 60g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
sniadanie
 

Obiad 02.06.2025r.

DIETA PODSTAWOWA:

  • Zupa solferino 300ml (SEL)
  • Makaron gotowany 200g
  • Sos śmietanowo - owocowy 50ml (MLE)
  • Twaróg 80g (MLE)
  • Woda mineralna 500ml
 obiad

Śniadanie 02.06.2025r.

DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH:

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (MLE, GLU)
  • Chleb graham 40g (GLU)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 57g (GLU)
  • Masło 10g (MLE)
  • Wędlina drobiowa – krakowska 40g
  • Papryka 60g
  • Jabłko świeże 200g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
sniadanie

Powrót do: Dobry posiłek w szpitalu

Ankieta satysfakcji pacjenta


Kontakt

Szpital Specjalistyczny
im. J. K. Łukowicza
ul. Leśna 10
89-600 Chojnice

tel. (052) 39 56 500fax. (052) 39 56 569sekretariat@szpital.chojnice.pl

Certyfkiaty